Blacklight

Achter dit onschuldige en eenvoudig uitziend lampje zit een heel verhaal, maar dat is te lang en wellicht niet interessant genoeg om hier te vermelden. Je zou haast kunnen spreken van een drama. Er is van alles geprobeerd en geexperimenteerd, met een statief, andere spotjes, een originele ShowTec UV-beam (die overigens een allerbelabberste lichtopbrengst heeft!!!), de montage aan het plafond, een verdeeldoos die scheef zit, enzovoorts...

Maar plots vielen alle puzzelstukjes in elkaar en was het lampje in no-time gerealiseerd: Een afvalstuk pvc-buis van 16 cm doorsnede is afgezaagd op 23 cm lengte, de reflector die ik ooit eens ergens had gekocht voor een euro omdat ik 'er iets in zag', een stuk geperforeerde metalen plaat, een oude fitting... En als ik dat dan zou schilderen in dezelfde kleur als van mijn kozijnen en vloerplinten (ook een restantje natuurlijk), dan zou dat best iets kunnen worden. Laat nu ook de beugel van mijn nieuwe Antari mist-apparaat (die beugel was er toch al af) precies breed genoeg zijn voor de nieuwe "lamp"!!!
Overigens lijkt de lamp hier roze licht te geven, maar dat is foutje van de camera want het is ECHT een blacklight. En dat geeft een harstikke leuk effect op de vier witte schilderijtjes aan de muur!


De zijkant

De achterkant