Fane luidsprekers

Toen drive-in Show Voyage begon, hadden we twee redelijk forse zelfgebouwde Visaton luidsprekers. Dwz: mijn collega had ze. Ikzelf had de versterker. Op een gegeven moment scheidden onze wegen zullen we maar zeggen en had ik zelf luidsprekers nodig. Het leek me een verstandig idee om ze wat kleiner te maken dan degene die we eerst gebruikten. En om zoveel mogelijk risico van een slecht klinkende luidspreker uit te sluiten, is besloten om het Fane speaker zelfbouwboek te bestellen. Zo gezegd zo gedaan....

Onlangs, februari 2005, is besloten om een versterkermodule in een van de luidsprekers te plaatsen. Doel: Dan kan ik 'm mooi gebruiken als extra versterking, bijvoorbeeld aan de overkant van het zwembad.

Zie hier een paar fotootjes. Ze zijn natuurlijk vrij recent want in 1990 had ik nog geen digitale camera. Er waren toen trouwens sowieso nog niet veel (of geen?) digitale camera's.
Bovendien was ik toen nog ZO enthousiast: Ik nam niet eens tijd om tussentijds een foto te maken!

Overigens zitten er niet de originele speakers meer in. Deze speakers zijn in andere kasten geschroefd. Er zit nu een samengestelde tweeter in en een Eminence bass speaker van 200 Watt aes.

Tekst bij de foto's boven: De luidspreker thuis, en aan het werk in het zwembad.
Foto's onder: De ingebouwde Amplimo versterker (direct achter de bass speaker) en de aansluitplaat.