JUMBO 14

Bij het vorige artikel, de "Benihana 4" staat vermeld dat er "wegens omstandigheden" eerst nog een andere afstandsbediening boot is gemaakt. Dat gaat dus over dit bouwpakket van Graupner, de Sea Commander 81. Het was destijds de duurste boot die men bij Bart Smit (Zuidplein, Rotterdam) verkocht. Gekregen van mijn ouders, op voorwaarde dat ik snel weer beter zou worden.
Over het hoe en waarom zou ik wellicht veel pagina's kunnen typen, maar dat is voor de lezer van deze site wellicht minder interessant en vooral minder vrolijk. De aller-onderste krantenartikeltjes zeggen genoeg...
Alsof het zo moest zijn, kwam mijn moeder 1 dag nadat ik dit item had ge-upload met een paar oude rekeningen aanzetten: Van deze boot! Nu vraag ik je: Is dat toeval of niet ????
De hoogste bedragen waren van de boot en de afstandsbediening, daarna kwamen de accu en accu-lader. En natuurlijk verf, lak. enzovoorts. De tweede rekening is voornamelijk van de pen-lite accu's. Daar had ik er maar liefst twaalf van nodig.

Datum: 16 oktober 1981