Kerststal

Na de ATP4 braken de donkere dagen voor Kerst aan. Er was alweer lang genoeg naar muziek geluisterd en aangezien ik visite verwachtte met Kerst leek het me leuk om eens een kerststal te maken. Want ik wilde de kerstgroep, die ik pakweg 15 jaar geleden ging schilderen maar nog steeds niet af is, niet weer op een luidspreker zetten.

Het model is, globaal, een beetje afgekeken van die van mijn ouders. Omdat dit echter ook al een "kopie" van een andere is, is deze toch duidelijk anders: wat moderner.
Dus wat lichter afgewerkt multiplex i.p.v. donkere schrootjes. De randen zijn wat afgerond en "versierd" door middel van wat frees-werk. Dit is beperkt gehouden omdat het anders meer op een skihut zou gaan lijken i.p.v. op een stal. Hahahaa...
Twee waxinelichtjes ervoor in matglazen potjes net zoals vroeger bij oma, en het is af...

Oh ja: Ik bouw haast niets zonder een euro-chassis deel. Je raadt het al: Die zit aan de achterzijde zodat het 7 watt lampje vooraan in de nok de binnenzijde verlicht.

Het volledige verslag:    

Op 6 januari 2014 is dan eindelijk de langverwachtte LED verlichting ingebouwd. Twee warm witte 'breedstralers' voor de basisverliching en een helder witte met bundel van 15 graden voor de spotlight.
"Een straal van omhoog zij vernamen, een straal op het kribje benee" Achter het engeltje zit een warm witte let met stralingshoek van 120 graden.

Alle vier de leds zijn in serie met een weerstand van 220 ohm aangesloten op een gsm-lader van 8 volt.
Hieronder een detail van de LEDS