Kistje

Het begon weer beter weer te worden en ik had zin om eindelijk eens iets te maken van het restant oude bedbodem latten die al lang onder mijn afdak stonden. Een aantal ervan waren al gebruikt voor een lamp statief maar met een beetje passen en meten zou en nog net een houten kratje van gemaakt kunnen worden. Zoals alle jeugd dat tegenwoordig op het voorwiel van de fiets heeft zitten.


De onderzijde van het kistje moest dezelfde afmetingen hebben als het kunststof Curver krat, zodat het ook achterop mijn fiets past (Mijn Batavus heeft geen bagagerek boven het voorwiel)
Alle latten mooi op lengte gezaagd waarna bleek dat de ze niet allemaal even dik waren. Dus werd het passen en meten om er het beste van te maken.


De onderlinge afstanden bepaald door er andere latjes tussen te leggen en daarna de vertikale hoeklatten er in gepast. Ook hier moest een en ander passend gemaakt worden.


In de bovenste latten zijn links en rechts uitsparingen gezaagd als handgreep en er zijn nog vijf bodemlatten er in gemaakt. Daarna afgelakt met eiken waterbasis lak.
(Misschien was het mooier geweest om het met wat grijze verf wat ouder/doorleefder te laten lijken)
Omdat het nogal kaal was is er tenslotte nog een (niet geheel willekeurig) naam en jaarjal op gzet.