Kleurenprojector

De kleurenprojector is gemaakt om achter de melk-witte voorzijde van de drive-in show gezet te worden. Er staat me iets bij dat ik het hout voor het kastje op de bouwkundige afdeling van de MTS heb laten zagen, en dat later bleek dat er ergens iets mis gegaan is waardoor het NET niet pastte en ik dus een nieuwe bovenkant heb gemaakt. Ditmaal OP de zijkanten ipv ertussen.
De voorkant is gemaakt van aluminium omdat de halogeen lamp erg veel warmte uitstraalt: Wanneer je er een stuk papier voor houdt, vliegt het binnen enkele seconden in brand!

Doordat de horizontale schijf draait, verschijnt er steeds een ander gekleurd plaatje voor de halogeenlamp, en dus steeds een andere kleur licht. Na een jaar of acht bleken ook deze plaatjes Polycarbonaat last te krijgen van de hitte. Er kwamen zwarte vlekken op en er kwamen luchtbelletjes en scheuren in. Toen werd het tijd voor wat anders. Zie item elders op deze site.

Omdat zowel de motor voor de schijf en de ventilator op 220 Volt werken, en de halogeenlamp op 24 Volt, is een transformator ingebouwd die de 24 Volt weer omzet naar 220 Volt.

Hieronder de volledige tekst in PDF. (Circa 1? Mb)