Kontakt   NS-12

Deze buizenversterker ben ik tegengekomen op de Fancy Fair te Nieuw Vossemeer. Hij zag er uit alsof hij jarenlang in een friettent had gestaan. Bij het inschakelen begon de versterker vrijwel meteen dikke rookpluimen te produceren. Na het nameten van spanningen, bleek dat er diverse koppelcondensatoren defect waren. Deze zijn direct vervangen, waarna de versterker het redelijk doet. Echter: Op de achtergrond hoor je af en toe een klein kraakje, een klein rommeltje. Dit is ongetwijfeld een kleinigheidje, maar vindt het maar eens…. Dit moet dus nog gebeuren.

De versterker is zover mogelijk uit elkaar gehaald, en zo grondig mogelijk schoongemaakt / ontvet met wasbenzine, een oude tandenborstel en keukenrol.
De grijze bovenkap is na het poetsen ingespoten met siliconen spray. Dit beschermt niet alleen tegen de beginnende roest, maar het zorgt er ook voor dat 't mooi gaat glimmen.

Er is via internet gezocht of er iets te vinden is over deze Kontakt NS-12. NIETS! De Kontakt KT-7 die er iets op lijkt wordt wel diverse malen te koop aangeboden met prijzen tussen de 35 tot 199 euro, maar ook hiervan zijn geen elektrische schema's te vinden. Dus zelf mijn kladjes maar eens netjes uitgewerkt. Deze zijn hieronder te vinden.


Voeding: Er is behoorlijk gedacht aan de afvlakking.


Voorversterker: RIAA, Selector, Volume, versterker en Function.


Eindversterker: Bass, Treble, Balans, driver en SE eindtrap.