Muntjes spel  


Het idee voor het Muntjes is opgedaan toen ik ooit (HEEL lang geleden) voor het goede doel bij een spelletje moest staan. Het was de bedoeling dat men geld (kwartjes) bovenin het spel gooide en wanneer deze dan precies op de juiste plek terechtkwam, ging er een belletje en mocht men een prijsje uitzoeken.

Dat spel werkte met twee koperdraadjes. Het kwartje geleidt elektriciteit en het belletje gaat aan. Helaas ging het belletje meestal niet aan omdat kwartjes vaak vettig zijn.
Om dit probleem te omzeilen heb ik het optisch gemaakt. Dat werkt stukken beter, zolang er niet al te veel omgevingslicht is. Buiten in de zon is dus niet echt ideaal.

Het spel is ooit wel eens een paar avonden in de kroeg gebruikt, met succes moet ik zeggen, maar daar is het dan ook bij gebleven. Ik heb het wel gebruikt op de MTS: Voor een technisch verslag, voor een spreekbeurt Nederlands en voor een spreekbeurt Engels. Is dat handig of niet ?


Oh ja, niet onbelangrijk: Normaal is het linker scherm verlicht met de tekst "Win Uw glas bier voor een kwartje alhier". Wanneer je wint, licht het rechterscherm op met de tekst "Proost !" En intussen gaat de zoemer af, zodat heel het cafe hoort dat je een pilsje hebt gewonnen voor slechts 1 kwartje. Of in deze tijd: een muntje van 10 eurocent....
Wanneer je dan op de groene knop drukt, gaat de zoemer uit en valt het muntje automatisch. In het bakje van de kroegbaas natuurlijk!


Waar het eigenlijk toch allemaal om draait! Hahahaa....
Voor de MTS'ers die op zoek zijn naar een item voor een leuke spreekbeurt, heb een vrolijke mededeling: De bestanden zijn gescant en hier onder te downloaden.
ps: "Gescant omdat in "mijn" MTS-tijd net de eerste pc's in de scholen verschenen. Dat verraad dan wel een beetje de leeftijd van het spel.


Nederlandstalige versie (1,8 Mb)Engelstalig versie (1,9 Mb)