Op de MTS kregen we tijdens tekenles ooit de opdracht om een schema en een print-ontwerp te tekenen. Dat was nou op zich niet zo heel erg bijzonder, maar enkele klasgenoten hebben het schema, een voeding, ook daadwerkelijk gebouwd. En dat werkte blijkbaar erg goed.
Ik gebruikte op dat moment nog een Micronta voeding. (zie volgend knutsel-item, verderop op deze site) Lotgenoten zullen beamen dat dat ding bij een kleine kortsluiting steeds klapte waardoor keihard dik 24 volt op de uitgang kwam in plaats van de gewenste 13,8!

Dat leek mij een mooi moment om ook zo'n voeding te gaan bouwen. Ik liep op dat moment stage dus aan materiaal voor een degelijke kast was geen gebrek. En zoals je ziet: Degelijk is hij geworden. Er is inmiddels al wel wat lak af hier en daar, maar dat deert niet. We zijn op dit moment immers ook al heel wat jaartjes verder...
De trafo is afkomstig van het vorige stage bedrijf en heeft ook wat extra aftakkingen. Erg handig wanneer je een wisselspanning nodig het van 4, 8, 12, 16 of 24 volt !

Het volledige verslag: (1 Mb)