Sea Dolphin 770

Ooit, lang geleden, na het bouwen van de Jumbo 14 en de Benihana 4 ben ik eens begonnen om een zeilboot op afstandbediening te maken. Dan zou je een hele middag kunnen varen in plaats van een klein uurtje. Want de batterijen van de afstandbediening gingen best lange tijd mee, maar die van de vaaraccu ging behoorlijk achteruit...

De zeilboot is nooit afgekomen... Het ontwerp was niet al te best vermoed ik want de latjes die ik op het spant lijmde, braken steeds, ondanks dat ze behoorlijk nat gemaakt waren.
Het ontwerp heb ik volgens mijn enkele jaren geleden weggegooit tijdens een opruim-actie. Achteraf spijt van natuurijk...

Hier wat detail foto's. De afstandbediening is trouwens degene die in de Jumbo en Benihana gezeten heeft. Er zijn 12 nieuwe penlite accu's voor gekocht, en na 20 jaar ongebruikt op zolder te hebben gelegen, werkt de afbestandbediening gewoon prima. Misschien is de servo voor het zeil niet sterk genoeg en is het misschien interessant om daar nog eens een andere voor aan te schaffen (als dat nog past op mijn Robbe Economic ontvanger)

Er is een paar maal gezeild op De Kreek. Kon ik de vaardigheden van de zeilcursus nog eens oefenen.

Omdat de Seadolphin eigenlijk best wel hoog is, en ik geen zin heb om de mast steeds af te tuigen, is een iets kleiner bokje gemaakt waardoor hij precies op het raamkozijn kan staan.