TIMER

Deze timer is gemaakt omdat ik, toen ik stage liep (bij General Electric Plastics te Bergen op Zoom) eens een timer-module moest vervangen. Deze was blijkbaar niet operator-bestendig want er was iets in afgebroken meen ik me te herinneren.

Leuk zo'n timer module dacht ik, daar kan ik wat mee. Kwestie van het asje repareren en klaar!. Maar enkel een timer heb je natuurlijk niets aan. Zo'n ding gaat naar zolder, en je gebruikt het echt nooit, want het is onbegonnen werk om dat aan te sluiten op het moment dat je het nodig denkt te hebben.

Om die reden is er een kastje voor gemaakt. De module is goed bestudeerd, en vervolgens zo uitgebreid mogelijk benut:

Wanneer de timer niet gestart is (witte knop) en /of de tijd loopt dan staat er spanning op WCD1. Wanneer de ingestelde tijd verstreken is, valt de spanning op WCD1 af, en komt deze op WCD2 te staan. Tussentijds kan er "gepauzeerd" worden door de Pause knop ingedrukt te houden. Wanneer de lopende tijd onderbroken moet worden, of men wil nadat de ingestelde tijd afgelopen is terug naar de begintoestand, dan kan op de Stop knop worden gedrukt.

De tijd kan ingesteld worden in Seconden, 10 Seconden, Minuten, 10 Minuten, Uren en 10 Uren.
De variabele instelling varieert van 0 tot 3.

De afmetingen van de kast zijn hetzelfde gekozen als die van een andere, waar een 24V - 500 W trafo in gemonteerd is. Evneens zwart hoogglans afgelakt. Aan de bovenkant zit een handgreep en aan de onderkant zijn vier rubber voetjes geplakt.

Zie hieronder het schema. Als de tekening opslaat en opnieuw opent, is hij 800 x 525 pixels, waardoor de tekst iets beter leesbaar is.